nuffnang gadget

Nuffnang Addsense

anybody interested, just click on it to Follow by Email

Sunday, April 12, 2009

KEAJAIBAN AYAT 33

salamun alaik..
maafkan ana xsempat2 nak update blog...
sibuk sgt dengan tesis..n next week dah final...sebelm pe2..ana nak ucap selamat berjaya pada semua pembaca esp yg ambik final n exam...
ana cuma nak berkongsi sedikit sebanyak..
kalau antum suma malas n payah nak ngaji quran dalam masa sehari, jadi ana cadangkan antum semua amalkan baca matsurat...ganjarannya besar sangat...
bila kawn-kawan dah amalkan n dah sebati baru dapat rasa...
tapi, kat sni ana da ikhtiar lain untuk antum suma lindungi diri dengann ayat-ayat Al-Quran...
ayatnya hanya 33 ayat dari pelbagai surah...tp syaratnya antum suma kena yakin untuk amalkan..
kalau tak yakin...org yang rajin pun bleh gagal...ke gane?
ana nak berkongsi skit crita yg ayat 33 yg dialami...tp org len yg dah amal sgt2..lg dahsyat crita diorang...
em,da satu petang..masa tu umi ana nak pergi ambik adik dr sekolah...umi drive slow dah tapi sampai dekat satu simpang empat,asalnya tak da org melintas...tiba-tiba muncul budak sekolah perempuan melintas nek motor...pe lagi?umi dengan sepantas kilat menekan peddal minyak sehabis kuat..sampai tercabut bung-bunga tayar...dahsyat bunyi geseran..selamat tapi yg tak selamatnya..kereta dai belakang meluru dengan laju..umi dah dapat agak..tgk dari klauan..memang kemek kereta, silap-silap nyawa dalam bahaya.tapi mulutumi tak pernah dari amal ayat 33 yg ustaz halim ajar dalam bukunya..masa 2 terkena pada ayat
..وما هم بضارين به من احد إلا بإذن الله.....sesudah umi baca ayat tu..BUMMM....dentuman kuat terdengar..tapi Alhamdulillh... kerete umi xda bengkok atau tercalar walau sedikitpun sedangkan kereta org belakang...boleh thn kemeknya...

ni crita ke-2 pulak...masa ni ana nak balik rumah, hari jumaat van payah nak ada masa pagi...jadi ana berjalan ke pintu pagar udm pukul 8 lagi..bas ana dr mpkt pukul 10..ana tungu n gelisah..xda satu bas pun yang melalui anak mata...kalau ada pun mungkin bas express atau persiaran..jam dah menghampiri..dhla bandar KT tu bukan dekat..perlukan masa utk sampai...ana gelisah n tak tahu nak bwt pe..last2..teringat kt ayt 33...ana tawakal je...jam pun dah menunjukkan 9.20pg...elok2 ana habis baca n raup saja muka..tup...van putih berhenti n dia kata memang nak ambik orang gi bandar..mungkin antum fikir ni kebetulan..tp..ana yakin..ini kehendak-NYA

2 comments:

tahirah said...

ape mksd ko ayat 33? ayat yg ke 33 ke..or 33 ayat dlm surah?

linfa da honest said...

thanks...erm..ayat 33 ni rangkuman aya2 Al-Quran...kalu nak tahu ayat2nya..nanti ana selitkan...

terima kasih..datang lagi


inna solati..wa nusuki..


coretan rinduku

Labels

SMILE

Life's Too Short
Grab a Funny Picture from pYzam.com

Search This Blog

Loading...