nuffnang gadget

Nuffnang Addsense

anybody interested, just click on it to Follow by Email

Monday, February 20, 2012

AZAM DAN SEMANGAT YANG BARU

Saat hari berlalu tanpa menanti kita, saat itulah kita alpa dengan dunia hingga kita akhiri hari tanpa melakukan sebarang manfaat kepada manusia dan tanpa bekalan menghadapi-Nya
Hari dilakar penuh makna apabila diriku masih diberi peluang untuk meneruskan semester keenam di Universiti Sains Islam Malaysia (20 Februari 2012). masa berlalu pantas ibarat sang penghalang menangkap mangsanya. Namun, apa yang berbeza..si helang menangkap pantas apa yang diingini manakala aku terkadang terleka dan lambat untuk mengecapi api yang ingin ku impikan.

Result exam semester lepas sedikit mengecewakan. Termasuk kali ni, dah cukup 2 sem berturut-turut result ana jatuh. Tapi ana masih tetap bersyukur dengan redhaNYa kerna masih diberi peluang merasa title pelajar yang mendapat "anugerah dekan". Bukan apa, terkadang berfikir.. memang sedih apabila keputusan semakin merosot setelah banyak melibatkan diri dengan perniagaan dan penganjuran program, namun ana perlu untuk merasa sangat-sangat bersyukur atas nikmat ini.
alhamdulillah..terima kasih Ya Allah..

Cuti semester baru-baru ini sangat bermakna apabila setiap saat dipenuhi dengan pelbagai aktiviti yang terkadang sangat memenatkan dan menyeksa diri. Tamat sahaja kertas peperiksaan terkahir bagi semester lepas, terus ana bersiap untuk ke Program Smartleaders SeLKs dan SIFE di Semenyih. seronok juga disana as u can see in my post before.



then, terus attend the debate sparring at Training room HEP. A day before my friends join the 1 Malaysia debate, I back home and spending precious time with my loving family. Spending the time with my family is very precious to me especially when we had a picnicbefore my mom have to go for hr operation and treatment. Alhamdulillah, everythings fine and hoping that my beloved mother (ummi) will recover fast. Ure daughter always pray for your safe and happiness.

After my friends back from 1 malaysia debat and Keamanan Debate, kami turun training semula untuk Royal Debate. Kali ini sedikit sukar kerana pelbagai ujian menimpa kami. Seawal pemilihan and also about the travel problem that some of us have to drive by his own car to Penang. I was one of the major team with Ikhwan, Irham and ejad. This time, i felt quiet stress.I know that i did not deserve to be in that team and i cannot contribute anything for them. however, by just helping them looking for facts and authority. I then realizes that I had improved my learning skill and information about many issues. thanks for them for accepting me to be in that group.

Since the time being so fast and we had fail in break Quarter for BM team, 2 nd place in Final for Arabic team and "liga" for english team. We still happily back home. However, we always think, the days will be bright till end but the rain suddenly spoil it. Aircond was brokedown when we were at Tapah. mandi peluhla kami semua time tu. semua pakat dok berebut duk dkt tempat yang dapat angin. haru biru ja keadaan dalam bas. terus tak boleh nak tidoq dah..
hehe..nasib badan..

Elok2 sampai sini, jam dah menunjukkan pukul 8 malam. Semua kelihatan kepenatan dan sengsara. yelah, mana taknya dekat 3 jam dok mandi peluh..syok kot..hehe. malam tu sebab sangat-sangat keletihan, tidurku sangat tidak lena.hampir setiap setengah jam, pasti mata ini ingin dicelikkan juga.
Esoknya, aku dikehendaki ke Kem Kepimpinan HEP di Hulu Langat. aduhai, malasnya rasa. kalau aku tak pergi pun, takpelah..

(be continue..2pm ..20/2/2012)








No comments:

terima kasih..datang lagi


inna solati..wa nusuki..


coretan rinduku

Labels

SMILE

Life's Too Short
Grab a Funny Picture from pYzam.com

Search This Blog

Loading...