nuffnang gadget

Nuffnang Addsense

anybody interested, just click on it to Follow by Email

Tuesday, August 18, 2009

الأّن انا فى العطلة

13 ogos 2009

Salam rindu n kasih sayang dari ana…

Rindu rasanya nak mencoret…ana arghabu wa asyuqu li taktub huna…(btul tak?)

By the way..i only take 14 credit hour 4 this sem..but, I had occupied my day with lots of activity n part-time job..till I back to hostel weakingly..masa berlalu pantas..rasanya baru smlm je (26-6-09) ana register as USIM student after graduated from UDM.


Thanks to Allah The Almighty who give me nikmat Iman n Islam..n 4 da nikmat of succeed in exam..n had been accepted to continue study in Bachelor of counselling..i really faithful for HIM who gives me everything I got know..but the best I really thanks 4 having my beloved parents who always support me n give me strenghth n spirit. Pejam celik..sekejap je masa berlalu..makin hari berlalu makin cepat n pendek masa kita untk beribadah..makin cetek masa..makin banyak amalan kebajikan yg kita kna kejar..makin banyak ilmu yg kta kna cari utk diamalkan..makin banyak ibadah yg nak di laksanakan..aduhai insan..pakar kaji alam dari barat pun dah buat kiraan…our whole world will exlode in year 2012..mmg tak leh nak caya tp blh sedarkan kita..kalu fikir2..masa tu ana pun tak kawin lagi kot..tak de anak nak dijadikan penambah amalan n peng “cover” kekurangan…itu pun kalu anak yg soleh..ingat tak pada keterngan nie? : apabila mati anak adam, maka tiada apa padanya kecuali tiga perkara : anak yg soleh yg sntiasa mendoakan ibu babanya, ilmu yg bermafaat pd diri n org lain n harta yg disedekahkan di jalanNYA..betul tak?

Ana sdn pun tak percaya..dah 20 puluh lbih dah umur ni..rasanya baru belasan tahun..n da gak teringat kt zaman kanak2 dulu..kejar2..panjat pokok..masak2..doktor2..wat umah2..ibaratnya suma nak jadi…doktor boleh..engineer boleh..hebat kan?tapi bila dah besar..suma da haluan, impian n keinginan sdn..sampaikan mak ayah pun diabai…ish2…risaunya dunia akhir zaman ni…rasanya sampai disini dlu sebelum ana balik bercuti…esok 13-08-09 ana akan bertolak ke kelantan..cuti mid sem..doakan ana selamat sampai..n sebelum tu..ana doakan sahabat2 ana n keluarga,student n teacher…walau dimana kalian..agar terpelihara n jauh dari bala influenza A H1N1 n pe2 pn..sama2la kita doakan..ana pun dah ngantuk ni..baru balik kerja..shift sampai kul 7 td..mg kita sntiasa seiring di landasan tarbiahNYA n mendapat kasih sayangNYA selalu..



14 ogos 2009

alhamdulillah...ana dah selamat sampai tepat jam 5.15 pagi..alhamdulillah berkat doa umi,abi n sahabat2..ana selamt sampai ke KOTA BHARU. rindu pulak kay tasik depan asrama nilai IMpian tu..

1 comment:

haziQah said...

salam asmaa'
owh da stdy kat usim..bgus2..rmi ye stdnt udm msuk usim ;)

slamat mnymbut rmadhan yg pnuh barkah ;)

terima kasih..datang lagi


inna solati..wa nusuki..


coretan rinduku

Labels

SMILE

Life's Too Short
Grab a Funny Picture from pYzam.com

Search This Blog

Loading...