nuffnang gadget

Nuffnang Addsense

anybody interested, just click on it to Follow by Email

Sunday, May 24, 2009

WANITA DAN MUSLIMAH..apakah begini?


Dipetik dari tajuk Sedarlah wahai Muslimah-http://alfaateh06. blogspot. com...


Sungguh aku pelik bila aku buka frienster, my space, facebook, hi5, tagged dan yang sewaktu dengannya. Apa yang membuatkan aku jadi pelik ialah pelbagai pameran gambar oleh para muslimah, yang bertudung atau tak. Setakat ni takdepun satu hukum yang mengharamkan penggunaan frienster, my space, facebook, hi5, tagged dan yang sewaktu dengannya, maka dengan secara tak lansung penggunaannya menjadi harus, tapi ia boleh jadi haram bergantung kepada cara pengunaan kita.
Aku dan sahabat aku dah acap kali hantar post dan mesej kat friendster mengenai para muslimah yang bertudung atau tak bertudung yang sanggup menayangkan wajah mereka kepada sesiapa sahaja yang tak dikenali. Cuba kita ambil satu contoh kalau para muslimah ni ditenung, ditengok, dilihat, dijeling, diperhatikan dan diusha oleh lelaki yang bukan mahram mereka, sudah pasti mereka berasa malu,hatta mereka yang berpakaian seksi pun bila lelaki melihat mereka, mereka pun tak senang duduk jadinya. Tapi kenapa muslimah ni masih tega mempamerkan wajah mereka dalam pelbagai posing sehingga jerawat kat muka mereka pun boleh nampak .
Perkara ni tak terkecuali kepada muslimah biasa jer, muslimah yang mengambil jurusan agama, yang paham hukum hakam pun dengan sewenang-wenangnya mempamerkan wajah mereka dalam frienster, my space, facebook, hi5, tagged dan yang sewaktu dengannya.. Dimanakah hilangnya sikap malu seorang wanita yang bernama muslimah? Pelik bin ajaib sungguh aku dengan perangai mereka yang kurang rasa malu atau bahasa biadapnya tak malu langsung sebab sanggup tunjuk mereka kat sesiapa sahaja. Aku pulak yang tanggu rasa malu.
Tayang muka dah satu hal, pastu gambar pula dalam pelbagai posing, gambar tengah makan pun nak tunjuk, kalau lelaki yang tunjuk tu lain citer tapi perempuan yang bernama muslimah. Adakah para muslimah ni tak tau bahawa musuh Islam ni semakin biadap. Aku nak bagitahu lagi satu perkara, sekarang ni dalam internet dah cukup banyak laman web yang semakin kurang ajar yang telah ‘MEMB*G*LKAN’ gambar para muslimah ni. Muka orang lain badan pulak orang lain. Muka muslimah bertudung tapi badan aku tak tau sape punya, yang pastinya badan tu takde seurat benang pun, yang lagi kurang ajar muslimah tu sedang berz**a dengan saper entah dalam pelbagai aksi. Gambar muslimah yang bertudung tapi pakaian ketat pun ada dalam laman web tu. Tak terkecuali dalam laman web mereka menzoomkan gambar para muslimah (lebih2 lagi yang pakai tudung) kat ‘bahagian atas’, ‘bahagian bawah’ tak terkecuali ‘bahagian belakang’.
Aku post ni bukanlah nak memalukan para muslimah aku cuma nak menegur jer, maybe teguran aku ni kasar atau tak berhikmah, terpulangla korang nak nilai camne. Korang nak percaya ke tak tu terpulang la, tapi gambar tu memang memalukan dan laman web ni memang ada, so aku harap la sesiapa je yang baca post aku ni supaya sampaikan kat para muslimah ni dan kepada para muslimah yang baca post aku ni, tolonglah buangkan ajer gambar korang kat dalam frienster, my space, facebook, hi5, tagged dan yang sewaktu dengannya, kalau tak nak buang tolong jadikan album tu private. Aku harap sangat korang leh wat sampaikan dan sampaikan kepada semua saudara kita seIslam..
WaLLAHu A'lam
TEPUK DADA TANYA IMAN...

minoriti dijijak majoriti


gambar ni diambil di hadapan mata ana sendiri..di salah satu pokok di UDM(KUSZA)..tp tiada pemeliharaan dibuat n akhirnya ia ditutupi pasir n tanah..begitulah ibaratnya manusi..bila iman n agama tidak dijaga..hati kita akan ditutupi hingga tidak nampak ALLAH



Salam kasih sayang kembali buat pembaca…mungkin sejak akhir-akhir ni penulisan ana lebih banyak membawa kepada berkempen tp hakikatnya..bagi ana ia ibarat “qulil haq walau kana murran
( قل الحق و لو كان مرا )” ana tak nak da orang salah tafsir tp apa salahnya kita berfikir dan merenung sejenak.. Kerdilnya kita makhluk yg dicipta dari tanah..(tempat orang pijak) n berasal pula dari air mani..(air yg hina)..jadi apa guna anda “gah” hidup didunia sedangkan kita hanya seorang hamba yg hina..yg amat memerlukan “Khaliq” untuk disembah..sesungguhnya pd-NYa tempat kita kembali..dunia hanya sementara, sekadar pinjaman untuk hambanya melakukan amalan bagi tempat mereka di akhirat nanti..kalu bek amalannya..syurgalah tempatnya..kalu jahat amalannya nerakalah tmptna..nauzubillahi min zalik.. Teringat ana kat ceramah kat masjid k.kangsar td..manusia ada 2 jenis tamak..sama ada: (a) Tamak untuk mencari ilmu bg mendapat keredhaan Allah (b) Tamak mencari harta..selalunya mereka yg tamak mencari harta akan jauh dengan Allah Ada juga disebut tentang peranan si tamak di dlm masyarakat..merekalah yg akan merugikan duit masyarakat dan menghancurkan kepercayaan manusia..mana taknya? Dengan harta..semua boleh buat..undang2 dan kehakiman pun boleh dibeli..tp mereka tak sedar..undang2 Allah lebih dasyat bg seorang Hakim yg zalim di akhirat nanti…lgpun ana da tersentuh pd kata2..orang yg jujur dan amanah akan mudah hilang apabila diberikan harta..jd andai ingin mencari orang yg memegang amanah duit, carilah orang yg berduit..kerana mereka tidak akan terlalai dengan duit amanah ni.setakat mana keyakinan terserah pd kalian.. Tersentuh jg tajuk perbincangan solat mlm ni mengenai “betulkan solat anda”…ramai masyarakat Islam hari ini yg abil remeh hal solat..sedangkan orang yg meninggalkan solat dgn sengaja adalah dosa yg besar..tempat orang yg berdosa hanya satu..NERAKA…tp ramai jugab ila ditegur tentang keemahan dan kekurangannya dalam solat..dibenci dan di hina si penegur..ada sja kata pedih pd seorang yg ingin mengajak pd kebenaran..walau kepada seorang alim ulamak jg mereka tidak segan untuk mengata atau mengeji..apa tak dikeji si pembeli no.ekor? si peminum arak? Apa nak jd dengan umat akhir zaman..orang yg ingikan Islam yg sebenar adalah minoriti walaupun negara Malaysia telah lama diwar2kan..NEGARA ISLAM…kalu dulu dok laung Islam Hadhari, la ni?Islam xda harga diri? Fikirkanlah… Orang kristian di luar sana sentiasa menyuntik nikmat dunia untuk orang Islam agar kita saling bergaduh, berpecah dan akhirnya? Kita akan lebih terseksa dari Palestin jika ini berterusan..cukuplah wahai si tamak.sudah rakus balak di sinii diambil..janganlah di si-siakan keamanan yg dimiliki..serahkan mandat pd pilihan rakyat..baru akan tenang kembali..tiada untung lagi buat si tamak andai anda memerintah dibenci dan dihina rakyat, jangan sampai disaat kematian, tiada yg sanggup mengorek kubur untuk pemerintah yg zalim..ana tak mengata sapa2..maaf andai ada yg terasa..kita UMAT ISLAM..hidup kita untuk beramal pada-NYA bukan untuk kejar nikmat-NYA

terima kasih..datang lagi


inna solati..wa nusuki..


coretan rinduku

Labels

SMILE

Life's Too Short
Grab a Funny Picture from pYzam.com

Search This Blog